073 - 627 1240

Nieuws

Versturen van e-mail met KPN is gewijzigd

dinsdag 10 november 2015

Versturen van e-mail met KPN is gewijzigd

Vanaf maandag 9 november is het niet meer mogelijk om vanuit enkele (verouderde) mailservers van KPN e-mails te versturen. Ook moet uw KPN-gebruikersnaam en wachtwoord worden opgegeven voor het versturen van e-mail.

Op de website van KPN vindt u informatie over de wijziging die KPN gisteren heeft doorgevoerd. Om e-mail te versturen, werkt enkel de SMTP-server mail.kpnmail.nl. Deze server kunt u wijzigen in de accountinstellingen van uw e-mailprogramma. Bij de Veelgestelde vragen van KPN staat voor vrijwel alle e-mailprogramma's, mobiele telefoons en tablets uitgelegd waar u deze instellingen kunt wijzigen.

Bij de SMTP-instellingen in uw e-mailprogramma kunt u als gebruikersnaam uw ...@kpnmail.nl e-mail adres en bijbehorend wachtwoord invullen.

Mocht u er niet helemaal uitkomen, neem dan gerust even contact met ons op.

 

Oude mailservers

Oude SMTP-servers van KPN waren: smarthost.direct-adsl.nl, smarthost.direct-adsl.nl, smtp.zakelijkmail.nl, mail.kpn-officedsl.nl, mail.direct-adsl.nl, mail.planetpro.nl, smtp.kpn-officedsl.nl. Deze zijn vervangen door mail.kpnmail.nl.

Wat is SMTP?

Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) is de standaard voor het versturen van e-mail over het internet.

SMTP is een relatief simpel, tekstgebaseerd protocol: eerst wordt de afzender van het bericht gespecificeerd, daarna één of meerdere ontvangers en vervolgens de verzendgegevens en inhoud van het bericht. SMTP gebruikt poort 25 voor de communicatie tussen SMTP-servers.

Nieuwsarchief