073 - 627 1240

Nieuws

Landelijke 'Sleep 4 Peace' actie voor War Child

woensdag 27 april 2011

Landelijke 'Sleep 4 Peace' actie voor War Child

Overnachten op één van de leukste vakantieparken in Nederland en daarbij ook nog eens kinderen helpen die in oorlogsgebieden opgroeien? Dat is de landelijke Sleep 4 Peace actie voor War Child.

De Nederlandse recreatiebranche komt gezamenlijk in actie voor kinderen in oorlogsgebieden. In het weekend van 20 - 23 mei 2011 kan er op vakantieparken verspreid over het hele land overnacht worden, waarbij een deel van het betaalde boekingsbedrag ten goede komt aan de projecten van War Child.

Branche-initiatief

Iedere dag groeien nog miljoenen kinderen op in oorlog. Footzy.nl en haar aangesloten vakantieparken willen deze oorlogskinderen helpen. Tijdens het Sleep 4 Peace weekend doneren de deelnemende vakantieparken een gedeelte van hun opbrengsten aan War Child. Daarnaast probeert Footzy op een positieve manier aandacht te genereren voor War Child bij de Nederlandse vakantiegangers en hun kinderen en hen in actie te laten komen voor de kinderen die het minder goed hebben getroffen. Op ieder vakantiepark dat aan deze actie mee doet kan tegen een speciaal actietarief gekampeerd worden. Op een aantal parken is het ook mogelijk om een verhuuraccommodatie, bungalow of trekkershutje te huren.

Ook Slapen voor vrede?

Bekijk de speciale actiepagina op Footzy.nl om te zien bij welke vakantieparken u terecht kunt om te slapen voor vrede. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij:

Bovendien kunt u tijdens dit actieweekend ook zelf uw steentje bijdragen voor het goede doel. Op de deelnemende parken worden diverse activiteiten georganiseerd waaraan u kunt mee doen. De opbrengst hiervan gaat rechtstreeks naar War Child. Daarnaast kunt u via de actiepagina www.footzy.nl/sleep4peace Friend van War Child worden of een bedrag doneren aan War Child.

Footzy.nl en War Child

Footzy organiseerde voorgaande jaren maar liefst 8 keer een Ballonnendag voor de projecten van War Child. Hiermee is in de afgelopen jaren al ruim een half miljoen euro ingezameld. "Een geweldig bedrag waarmee War Child al veel kinderen in oorlogsgebieden heeft kunnen helpen," aldus Mark Vogt, directeur van War Child.

Nieuwsarchief