073 - 627 1240

Nieuws

Laat Google uw mobiele website beoordelen

vrijdag 6 maart 2015

Laat Google uw mobiele website beoordelen

Dat een goede mobiele weergave belangrijk is, dat weten we al. Waarschijnlijk is uw website al geoptimaliseerd, maar vindt Google dit ook?

Dit is heel eenvoudig te controleren door de Mobielvriendelijke test van Google uit te voeren.

Staat daarnaast het label Voor mobiel - in de zoekresultaten bij uw website, dan bent u al een tijdje goed bezig. Zie het voorbeeld hiernaast. Nog geen label, werk aan de winkel!

Extra tips voor mobiel

  1. Delen naar Facebook en Twitter doen we al, maar wanneer gaan we ook een website delen op Whatsapp? Niets is mooier dan even die vakantie snel kunnen delen met vrienden zodat de beslissing snel gemaakt is. Met een half miljard gebruikers wereldwijd best een interessant kanaal.
  2. Zorg dat de vaste gasten en bezoekers van uw recreatiebedrijf de website als favoriet/snelkoppeling op de smarthphone zelf hebben staan. Deze plek is niet alleen voor Apps gereserveerd! Blijf Top of Mind bij uw vaste gasten, ook als ze thuis zijn!
  3. Bekijk de mobiele website zelf een keer! Wanneer hebt u voor het laatste de website met een smarthphone bezocht of deze nog helemaal voldoet?
  4. Voorzie de mobiele website van zoekwoorden die erbij horen. Het is goed om standaard zoekwoorden er in te hebben staan maar zorg ook dat er termen in staan waar mobiele gebruikers op kunnen zoeken. Bijvoorbeeld: 
    1. Camping gezocht voor de nacht
    2. Routebeschrijving naar...
    3. Overnachting in de buurt van...

Nieuwsarchief