073 - 627 1240

Nieuws

Google beloont vanaf vandaag websites die mobielvriendelijk zijn

dinsdag 21 april 2015

Google beloont vanaf vandaag websites die mobielvriendelijk zijn

Om maar met de deur in huis te vallen: Google gaat vanaf vandaag mobiel geoptimaliseerde websites voorrang geven in de mobiele zoekresultaten.

Lees hier het officiële statement van Google. Google herkent zowel een aparte mobiele website náást de bestaande website als een responsive oplossing als geoptimaliseerd voor mobiel.

Mogelijk bent u al helemaal op de hoogte, hebben we hier al eens contact met u over gehad of is uw website al mobiel geoptimaliseerd. Waarschijnlijk is deze mail dan voor u (deels) gesneden koek of bekende materie en dus een geheugensteuntje van hoe het ook alweer zit. Als dit nieuw voor u is, dan is het goed dat u deze e-mail leest!

Wat gaat Google precies doen en waarom?

Google weet al even of uw website geoptimaliseerd is voor mobiel en gaat deze informatie nu gebruiken om mobiel geoptimaliseerde websites voorrang te geven in de mobiele zoekresultaten. Google wil bezoekers namelijk de meest relevante zoekresultaten tonen met een optimale gebruikerservaring.

Wat betekent dit voor uw website?

Eigenlijk heel eenvoudig: is uw website al geoptimaliseerd voor mobiel, dan is dit goed nieuws omdat uw website voorrang zal gaan krijgen in de mobiele zoekresultaten. Is dit nog niet het geval, dan zal Google dit nadelig beoordelen en scoort de website minder hoog in de zoekmachine.

Is uw website al mobiel vriendelijk?

Dit kunt u controleren met de Mobielvriendelijke test van Google. Twee belangrijke gebruikerservaringen die Google niet mobielvriendelijk vindt zijn bijvoorbeeld:

  • Horizontaal scrollen of moeten inzoomen om tekst te lezen.
  • Niet kunnen klikken op links, omdat deze te dicht tegen elkaar aan staan.

Vragen of advies?

Holiday Media biedt diverse mogelijkheden om uw website voor mobiele toestellen te optimaliseren, hiervoor is echter geen universele standaard. Graag adviseren we u dus over uw specifieke situatie! Wilt u meer weten of vrijblijvend advies, neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwsarchief