073 - 627 1240

Nieuws

Ontvangt u ook zoveel SPAM e-mail berichten?

dinsdag 26 april 2011

Ontvangt u ook zoveel SPAM e-mail berichten?

De laatste tijd is de hoeveelheid SPAM weer flink gestegen. Gelukkig wordt veel SPAM door onze mailservers gemarkeerd en geblokkeerd.

Iedereen heeft tegenwoordig te maken met SPAM en andere ongewenste e-mail berichten, dit is helaas nooit helemaal te voorkomen. Een e-mail adres is op het internet immers lastig geheim te houden, zeker zakelijk gezien. Gelukkig kunnen er wel maatregelen getroffen worden om SPAM tegen te gaan. Zo zijn onze mailservers voorzien van uitgebreide spam-filters. Een spam-filter kan SPAM herkennen en het e-mail bericht markeren en/of blokkeren.

Indien een e-mail bericht vrijwel zeker SPAM is of een virus bevat, wordt deze direct geblokkeerd. Als een mailtje van SPAM wordt verdacht, zet de spam-filter de tekst "[SPAM]" in het onderwerp en stuurt het mailtje vervolgens naar u door. Zo kunt u het e-mail bericht toch nog lezen, mocht de filter het bericht onterecht als SPAM hebben gemarkeerd. Dit komt zelden voor, maar is mogelijk wanneer de verzender een slechte reputatie heeft. Soms worden nieuwsbrieven bijvoorbeeld onterecht als SPAM gemarkeerd.

Doordat het onderwerp van het e-mail bricht met "[SPAM]" begint, is het voor u mogelijk in uw e-mail programma aan te geven dat u deze mails niet wilt zien. U heeft de keuze om het SPAM e-mail bericht bij ontvangst automatisch naar een andere map te verplaatsen of zelfs helemaal ongezien te verwijderen. Meer informatie hierover en hoe u dit kunt instellen kunt u lezen in dit document. Maakt u gebruik van webmail, dan worden SPAM berichten automatisch in de map "Spam" geplaatst in plaats van uw Inbox.

90% van alle e-mail is SPAM

Om u een indruk van hoeveelheid te geven, deze maand (april 2011) werd maar liefst 90% van alle mail die wij verwerken door de spam-filter als SPAM herkend!

62% SPAM, geblokkeerd
28%
SPAM, gemarkeerd
10%
normale mail

Natuurlijk blijven wij de ontwikkelingen van SPAM continu in de gaten houden. Waar u als zakelijke gebruiker bijvoorbeeld ook overlast van kunt ondervinden zijn zogenaamde robots die de formulieren op uw website misbruiken om SPAM naar u te versturen. Of een spammer gebruikt uw e-mail adres als afzender om SPAM mee te versturen, waardoor de foutmeldingen en boze reacties bij u terecht komen. Mocht het u overkomen, neem dan even contact met ons op. Vaak is snel een passende oplossing te vinden om het ongemak zoveel mogelijk te beperken.

Nieuwsarchief