073 - 627 1240

Nieuws

Aanpassing in formulieren beheer en afhandeling van het SocialCMS

dinsdag 5 april 2016

In de afgelopen maand is er een aanpassing doorgevoerd in het CMS voor wat betreft de afhandeling van ingevulde formulieren in uw website.

Voorheen was er een mogelijke instelling om het e-mailadres, wat in veel gevallen wordt gevraagd in het formulier, te gebruiken als afzender van de e-mail naar u toe. Dit leidde echter tot berichten die soms niet aankwamen of als SPAM werden gezien. De mailserver van de website is namelijk niet bevoegd om e-mail uit naam van bijvoorbeeld @hotmail.com, @google.com, @yahoo.com, @kpn.nl, etc. te versturen.

In plaats van het from-adres gebruikt het systeem nu het reply-to veld. Dit houdt in dat u nog wel op reply kunt klikken in de mail om een reactie te sturen alleen zal het e-mailadres van de klant niet meer als afzender getoond worden. In veel gevallen zal er <default> als afzendernaam staan.
Als u graag in één oogopslag wilt kunnen zien wat de naam of het e-mailadres is van de gast dan kan dit in het onderwerp van de e-mail worden verwerkt. Daar kunnen namelijk alle opgevraagde formuliervelden worden getoond. U kunt er dus voor kiezen om de achternaam en/of het e-mailadres hier in op te nemen.

Hieronder ziet u in een screenshot op welke plek u dit kunt toevoegen.

Aanpassing in formulieren beheer en afhandeling van het SocialCMS

Nieuwsarchief