073 - 627 1240

Nieuws

Holiday Media neemt nieuwe mailserver in gebruik

dinsdag 16 augustus 2005

Voor klanten met een e-mail account bij Holiday Media bieden we al geruime tijd virus- en spam filtering. Met onze nieuwe mailserver zijn deze filters ook actief voor klanten waarvoor de e-mail van hun domeinnaam wordt doorgestuurd naar een ander e-mail adres.

Spam (ongewenste mail) filter

Al enkele jaren gebruiken we een spamfilter op onze mailserver. Ook op de nieuwe machine is deze uiteraard weer actief. De nieuwe spamfilter is intelligenter en leert na verloop van tijd. Naast een enorme hoeveelheid vaste regels om spam te herkennen, herkent de filter ook afzenders van e-mail berichten waar u vaak legitieme mail van ontvangt. Mocht u een keer van een bekende een e-mail bericht ontvangen dat op spam lijkt, dan zorgt deze functie er automatisch voor dat de mail toch normaal in uw postbus terecht komt. Ook andersom is dit het geval, indien u vaak spam van dezelfde afzenders ontvangt.

Virus scanner

Op de nieuwe mailserver is een virusscanner geïnstalleerd die vrijwel alle virussen blokkeert. Breekt er een nieuw virus uit, dan zal de software automatisch updates ophalen en worden met virus geïnfecteerde e-mail berichten herkend. Als een e-mail bericht een virus bevat wordt het direct verwijderd, zodat het geen schade aan uw computer en netwerk kan aanrichten.
Let wel op, deze filter is geen alternatief voor de beveiliging van uw computer en netwerk. Het doel is om de stroom virus e-mail berichten te beperken. Wij willen u dus adviseren om een goede virusscanner op uw computer(s) te installeren. Virussen komen immers niet alleen via de e-mail binnen.

Backup mailservice

Voor bedrijven met een eigen mailserver, is het mogelijk om onze mailserver te gebruiken als backup. Mocht de server op het bedrijf tijdelijk niet bereikbaar zijn, bijvoorbeeld door het uitvallen van de DSL verbinding, dan vangt onze mailserver de e-mail berichten op. Zodra de mailserver op lokatie weer bereikbaar is worden de bewaarde e-mail berichten alsnog afgeleverd.

Nieuwsarchief