073 - 627 1240
Het belang van een unieke eigen website en online boeken

Het belang van een unieke eigen website en online boeken

Kaj van Houten Geschreven door Kaj van Houten op vrijdag 4 november 2022

Onderscheid

Elk zelfstandig recreatiebedrijf is uniek en heeft een eigen huisstijl, doelgroep en identiteit. Opvallen met een eigen uitstraling maakt onderscheid en geeft uiteindelijk ook herkenbaarheid. Niet onbelangrijk voor je belangrijkste marketingstool online: je website!

In de huidige recreatiebranche in Nederland waarin veel vakanties online geboekt worden zijn meerdere ketens actief met herkenbare formules, uniformiteiten en identiteiten. Denk hierbij aan de bekende namen als bijvoorbeeld Roompot, Center Parcs of zelfs het Franse Capfun die een herkenbare marketingmotor, reclame en website hebben. Als zelfstandig recreatiebedrijf in deze branche is het een kans om onderscheidend te zijn en een eigen presentatie te volgen. Dit maakt immers het verschil of bijvoorbeeld een gast kiest voor een bekende formule van een keten, of voor een vertrouwd en persoonlijk aanbod van een familiecamping.

Dertien in een dozijn — dat heeft weinig waarde, is niet zo bijzonder

Het onderscheid begint al bij de oriëntatiefase naar een vakantie online, oftewel bij de website. Het voordeel van een unieke eigen website is herkenbaarheid en de structuur en dat de weergave hiervan helemaal aan te passen is op de doelen van het recreatiebedrijf. Zelfstandige recreatiebedrijven hebben vaak een eigen huisstijl en manier van werken welke dan ook online op maat gepresenteerd kunnen worden. Je wil immers toch niet op je collega concurrent buurman lijken?

Het voordeel van een maatwerk website is dat de stappen van zoeken tot boeken helemaal op maat gemaakt kunnen worden. Uiteraard is er vaak een bewezen standaard bij de realisatie van een website voor een goede conversie, maar overbodige vragen, extra onnodige klikken of elementen die niet bij de inrichting horen kunnen vermeden worden. Waarom zou bijvoorbeeld een “Actiecode” veld altijd zichtbaar moeten zijn in de boekingsstraat als je niet met actiecodes werkt.

Ook een unieke eigen website?

Een website in je eigen uitstraling en werking zal steeds belangrijker worden. De grote ketens zijn actief en door de beperkte kansen van bedrijfsovername door zelfstandigen of binnen de familie, worden recreatiebedrijven vaker opgekocht en omgebouwd tot dé formule. Hier ligt je kans om onderscheidend en uniek te blijven.

Ja, ik wil ook een unieke website   of bel ons.

 

Over Kaj van Houten

Kaj is Senior Consultant bij Holiday Media

Benieuwd wat onze aanpak is voor het realiseren van een unieke website? Neem gerust contact met me op, ik vertel je er graag meer over.

Meer weten wat je kansen zijn voor een eigen maatwerk website?

Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

Lees ook deze blogs

Het ontwerpproces in beeld

Het ontwerpproces in beeld

Door Niels op 31 januari 2020

Tijdens mijn studie Communicatie en Multimedia Design ben ik in contact gekomen met de ontwerpcirkel. Dit is een manier waarmee je houvast krijgt tijdens het ontwerpproces van een product.

Lees de blog

Betere gebruikerservaring met micro-animaties

Betere gebruikerservaring met micro-animaties

Door Frans op 5 april 2019

Gebruik subtiele animaties in je design om nadruk te leggen op bepaalde onderdelen die op dat moment belangrijk zijn.

Lees de blog

10 unieke webdesign trends voor 2019

10 unieke webdesign trends voor 2019

Door Jasmijn op 18 januari 2019

We zitten alweer op de helft van de eerste maand van 2019 en we kijken vol goede moed vooruit wat dit jaar ons gaat brengen. Welke trends moeten we in de gaten houden en waar liggen de grootse kansen in design en technologie? Wij hebben alle trends voor je op een rijtje gezet en presenteren je de 10 opvallendste trends. Laat je inspireren!

Lees de blog