073 - 627 1240
Hoe kun je video's slim inzetten?

Hoe kun je video's slim inzetten?

Geschreven door Jasmijn Pols op vrijdag 6 juli 2018

Eindelijk heb je iedereen zover: jullie gaan een mooie video laten maken van het park. De koppen gaan bij elkaar en er wordt druk gespeculeerd hoe jullie dit het beste kunnen aanpakken. Mensen worden opgetrommeld en alles wordt aan kant gemaakt voor de beste shots. Het is een steengoede video geworden, eentje om trots op te zijn! En nu, waar ga je de video tonen?

Is YouTube de beste plek voor je video?

Naast Google is YouTube de grootste zoekmachine ter wereld. Het zou dan ook een gemiste kans zijn dit niet te benutten als leadgenerator voor je website. Wel moet je met een paar onderdelen rekening houden voor een optimaal resultaat.

  • Titel

    Catchy Titel

    De titel die je meegeeft is voor YouTube een essentiële factor bij het indexeren van je video. Zorg daarom dat je de juiste zoekwoorden hierin terug laat komen. Daarnaast draagt een pakkende titel ook bij aan de CTR (Click Trough Rate) voor je video. Dit betekent dat mensen sneller klikken als de titel aansluit bij wat ze zoeken.

  • Knallende thumbnail

    Met een rits aan video's in een timeline moet je er wel tussenuit springen. Zorg voor een duidelijke thumbnail die opvallend is en duidelijk maakt waar de video omgaat.

  • Videobeschrijving

    Slimme video­beschrijving

    Een andere belangrijke factor is de beschrijving die bij de video wordt geplaatst. Deze beschrijving wordt namelijk gebruikt als ranking factor. Beschrijf hier de belangrijkste boodschap van je video met de juiste zoekwoorden voor je doelgroep. Vergeet ook niet een link naar je website!

  • Tags

    Passende Tags

    Bij het uploaden kun je ook tags meegeven aan je video. Deze tags dragen bij aan de ranking van je video. Dit zijn kernwoorden om aan te geven waar de video over gaat en de vindbaarheid te verbeteren. Er is vanuit YouTube geen limiet hieraan verbonden dus verwerk zowel enkelvoud, meervoud en synoniemen van alle zoekwoorden.

  • Transcriptie

    Extra: toevoegen transcriptie

    Er is nog een extra mogelijkheid om je video net dat zetje te geven om beter gevonden te worden. Je kunt een video namelijk voorzien van een zogenaamd ondertitelingsdocument ook wel transcriptie genoemd. Zo maak je je video niet alleen toegankelijker voor een grotere doelgroep maar dit draagt ook bij aan de indexering van je video.

  • Publiceren

    Ready, set, publish!

    Heb je alles goed ingesteld, dan kan de video gepubliceerd worden!

Deel je video op Facebook

Facebook geeft, zo machtig als ze zijn, de voorkeur aan eigen video's, ook wel native video's genoemd. Dit zijn video's die je uploadt in facebook zelf en niet via YouTube of een andere externe partij. Deze video's krijgen dan ook een groter organisch bereik en worden automatisch afgespeeld in je timeline als je er voorbij scrolt. Om inzicht te krijgen in het succes van je video worden hier ook statistieken aan gekoppeld. Dit geeft je informatie om de volgende video nog beter te maken.

E-mail & video's

In een e-mailbox met ellenlange tekstuele e-mails is het een verademing om eens wat anders aan te bieden. Alleen volgt dan de logische vraag, hoe dan? Want via de meeste e-maillezers zijn ingesloten video's nog niet mogelijk. Je kunt dan werken met een screenshot of een gifje van je video met een playknop en een link naar de landingspagina van je video.

 

En op je website!

Natuurlijk kunnen we je website niet vergeten. Een immens belangrijk kanaal, want hier wil je ze in eerste instantie naartoe krijgen. Daarnaast kun je met een video op je website ook overtuigen. We schreven hier eerder al een blog over. Er zijn verschillende mogelijkheden om video's te verwerken in je website.

Eén van de mogelijkheden is door de video bovenin de pagina als header te tonen, waarbij de video vaak meteen wordt afgespeeld zonder dat je erop hoeft te klikken. Je kunt er ook voor kiezen de video te verweven met de rest van je content op de pagina.

Embedden of zelf plaatsen?

YouTube video embedden

Vaak wordt een filmpje als MP4, MOV of AVI in een website geplaatst. Het is ook mogelijk om via YouTube of Vimeo de video te embedden oftewel insluiten op je website. Dit betekent dat je content toont die ergens anders is gepubliceerd. Het voordeel hiervan is dat de video automatisch naar verschillende formaten wordt omgezet. Afhankelijk van de browser, schermformaat, type smartphone of internetsnelheid, wordt de versie van de video weergegeven die daar het beste bij aansluit.

Waar je daarbij rekening mee moet houden is dat YouTube na afloop suggesties toont voor andere video's. Je wilt natuurlijk niet dat video's van de concurrent worden getoond op jouw website. Vink dan de checkbox Suggesties weergeven uit bij het verkrijgen van de insluitcode.

Als laatste, kan het zijn dat er voorgaande toestemming nodig is om third-party content af te spelen. Soms wordt de video geblokkeerd totdat de cookies zijn geaccepteerd. Ook hier kun je de checkbox aanvinken om de video via een privacymodus af te spelen zodat er geen cookies worden geplaatst.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Wil je nu meer informatie over video of heb je interesse in een goede bedrijfsvideo neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Over Jasmijn Pols

Jasmijn is Online Content Marketeer bij Holiday Media.

Het vertellen van het juiste online verhaal om uw doelgroep te bereiken. Niet schrijven wat mensen moeten lezen maar wat ze willen lezen. Dat is de basis.