073 - 627 1240

Online opvallen met video

Waarom online video zo belangrijk is.

Geschreven door Jasmijn Pols op woensdag 19 juli 2017

Online video's zijn hot! In Nederland kijken we ruim 270 video's per persoon, per maand1. Niet heel gek omdat we van nature visueel ingestelde wezens zijn. Maar waarom is videomarketing nu zo belangrijk? Ik zet de belangrijkste redenen op een rijtje.

 

 • Beleving

  Je website wordt een stuk levendiger door gebruik van beeldende content.

 • Vertrouwen

  Video zorgt voor een goed gevoel over het bedrijf en neemt het wantrouwen weg bij de bezoeker. Het is een mooie manier om emotie over te brengen en de organisatie een gezicht te geven.

 • Interesse

  Interesse

  Een boodschap via beeld, geluid en tekst wordt 6x beter onthouden dan alleen via tekst.

 • Bereik

  Video wordt gemakkelijk gedeeld via sociale netwerken en creëert zo een groter bereik.

 • Ranking

  Video zorgt voor een betere page rank omdat bezoekers langer blijven hangen. En een geoptimaliseerde video zorgt voor betere zoekresultaten.

 • Verhoging omzet

  Verhoging omzet

  Uit onderzoekt blijkt dat na het bekijken van video de kans 64% tot 85% groter is dat er een aankoop wordt gedaan2.

In dit artikel ga ik dan ook niet te veel schrijven maar voornamelijk voorbeelden laten zien van verschillende soorten video's die je online kunt inzetten.

Luchtopnames met drone

Je kunt er haast niet meer omheen: luchtvideo's gemaakt met een drone. Door een beleving te bieden vanuit de lucht van een park of camping, krijgt de gast al een voorproefje van het vakantiegevoel. Zo speel je in op de beleving van de gast bij het boeken van een vakantie. Een mooi voorbeeld waarbij luchtopnames zijn gecombineerd met andere shots is de video van Het Genieten.

Live video's

Livestreaming is ‘real time’ meekijken bij opnames. Er zijn verschillende diensten (Facebook, Instagram, Periscope/Twitter en YouTube) die deze mogelijkheid aanbieden. Wat livestreaming bijzonder maakt is het gevoel geven dat de kijker deel uitmaakt van het moment en de live-interactie met de bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld goed ingezet worden bij een optreden van het animatieteam.

360° video's

Dankzij Virtual Reality zijn 360° opnames booming! Dit zijn beelden waarbij je volledig om je heen kunt kijken alsof je er zelf staat. Ideaal voor de weergave van accommodaties of faciliteiten. Zo kun je alvast een idee krijgen van de indeling of het kampeergevoel.

Storytelling met video

Storytelling, het vertellen van een verhaal is een belangrijk fenomeen binnen videomarketing. Door het inzetten van video kun je op een creatieve manier een verhaal vertellen aan jouw potentiële klanten. Bijvoorbeeld door een creatieve testimonial te maken waarbij je medewerkers of gasten interviewt. Maar ook een dag op het park of camping, gezien door de ogen van een bezoeker, kan een mooie manier zijn om een emotie over te brengen.

Vlogs

Vlogs zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en zijn razend populair. Ze zijn dan ook enorm belangrijk geworden voor verschillende marketingdoeleinden. Het is een laagdrempelige weergave van verschillende momenten op een dag. Zo kun je je gasten vragen te vloggen of medewerkers die een werkdag in het hoogseizoen laten zien.

Voorbeelden van vlogs in de recreatie zijn: TOP-Recreatie, Easyatent en KIKK recreatie.

Als laatste, zorg ervoor dat het doel of type medium aansluit bij de video die je wilt maken. Zo worden bepaalde video's op social media zonder geluid bekeken. Dit kan van invloed zijn op de boodschap die je graag wilt overbrengen. Maak daarbij gebruik van ondertiteling.

Benieuwd wat online content kan betekenen voor jouw website of meer informatie over het inzetten van video? Neem dan contact met mij op, ik denk graag met je mee!

Over Jasmijn Pols

Jasmijn is Online Content Marketeer bij Holiday Media.

Het vertellen van het juiste online verhaal om uw doelgroep te bereiken. Niet schrijven wat mensen moeten lezen maar wat ze willen lezen. Dat is de basis.

Bronnen

1 Comscore
2 Kissmetrics

Ook video's integreren op je website?

Video wordt steeds populairder en zorgt voor een goede vakantiebeleving. Voor welke doelen is video de juiste vorm van content? En wat zijn de valkuilen? Wij helpen je graag verder.

Contact