HolidayAgent Update: mei 2016

HolidayAgent Update mei 2016

U maakt gebruik van HolidayAgent om online boekingen via uw website te genereren. Om u als gebruiker op de hoogte te houden van de mogelijkheden en ontwikkelingen van HolidayAgent ontvangt u met enige regelmaat een update met daarin tips & trics.

In deze HolidayAgent update gaan we wat dieper in op prijzen en beschikbaarheden in onze database.

Prijzen en beschikbaarheden

De prijzen die worden getoond in de lijstweergave van het online boeken komen allemaal uit de database van HolidayAgent. Dit hebben we gedaan omdat we op die manier uw websitebezoeker snel kunnen voorzien van een prijsindicatie. Dit zorgt er wel voor dat deze prijzen en beschikbaarheden van uw reserveringssysteem in onze database moeten komen. Elke nacht vindt er een automatische synchronisatie plaats waarin nieuwe en gewijzigde gegevens worden verwerkt in onze database.

Beschikbaarheden vernieuwen

We hebben van verschillende klanten de vraag gehad of het mogelijk is om de prijzen en beschikbaarheden wat sneller te kunnen aanpassen, zeker als het maar om een paar periodes gaat.

In de HolidayAgent Admin is onder het kopje Overzichten een item toegevoegd genaamd: Beschikbaarheid. Hierin kunt u alle periodes en prijzen terugvinden die wij voor u hebben opgeslagen per objecttype en object. Het is ook mogelijk om bepaalde gegevens te vernieuwen. Dit kan voor een langere periode maar ook voor één specifieke periode bij één object.

Meer informatie hierover vindt u in onze online handleiding.

Onlangs aangepast in HolidayAgent

Objecttype specifieke formulier velden

Het is nu mogelijk om formuliervelden per objecttype in te stellen. Dus als u graag van uw gast wilt weten met welk kampeermiddel hij/zij komt dan kunt u deze vraag alleen stellen als er ook daadwerkelijk een kampeerplaats wordt geboekt. Er is een optie bij het toevoegen van een veld gekomen waarbij u kunt aangeven voor welk objecttype het betreffende veld van toepassing is. Dit kunnen zowel verplichte als optionele velden zijn.

Multipark

Er zijn diverse uitbreidingen gemaakt voor het gebruik van multipark. Zo kunnen in een lijstweergave meerdere parken worden getoond en kan er ook op meerdere plekken generieke teksten/templates worden bijgehouden, met altijd de mogelijkheid om per park andere weergaves te krijgen.

Betaalkoppeling met Mollie

Vanaf nu is het ook mogelijk om gebruik te maken van Mollie als betaalprovider met HolidayAgent. Deze provider is nu toegevoegd aan de reeds bestaande koppelingen met o.a. Buckaroo, Ingenico, Omnikassa en de diverse iDEAL koppelingen met de banken. Meer informatie hierover in onze volgende update.

Update voor Stratech RCS gebruikers

Vertalingen van objecttypes, arrangementen en artikelen moesten tot nu toe altijd worden ingevuld in de HolidayAgent Admin. U kunt er nu ook voor kiezen om vertalingen van de titels uit Stratech RCS te laten komen zodat u ze dus niet meer hoeft/kunt aanpassen in HolidayAgent. U kunt dan nog wel extra informatie toevoegen met tekst en foto's in HolidayAgent. We horen graag als u dat ook voor uw park wilt instellen.

Goed om te weten

 •  

Joris heeft een blog geschreven over de mogelijkheden van WhatsApp en Wim over HTTPS als nieuwe standaard.

 •  

Vergeet niet om bij nieuwe objecttypes de boekingstemplate te koppelen, anders wordt er geen bevestiging gestuurd wanneer er een boeking wordt gemaakt van het nieuwe type.

 •  

Nieuwe functionaliteiten worden altijd op een pagina van de online handleiding gemeld, dus kunt u niet wachten tot de volgende update per e-mail houd deze pagina dan in de gaten: docs.holidayagent.nl/updates

 •  

Mochten er functionaliteiten gewenst zijn die nu nog niet mogelijk zijn binnen HolidayAgent, schroom dan niet om deze kenbaar te maken aan ons. We horen graag van u als er wensen zijn die we eventueel kunnen verwerken. Stuur een mail naar servicedesk@holiday.nl of bel ons op 073-6271240.

Onze vorige update gemist?

De vorige editie van de HolidayAgent Update kunt u hier teruglezen:

 •  

HolidayAgent update februari

 •  

HolidayAgent update januari

In onze volgende update vertellen we u meer over de verschillende betaalkoppelingen die mogelijk zijn, en wat u er mee kunt in het online boeken en er buiten.

© 2016 Holiday Media, alle rechten voorbehouden