HolidayAgent Update: februari 2016

HolidayAgent Update februari 2016

U maakt gebruik van HolidayAgent om online boekingen via uw website te genereren. Om u als gebruiker op de hoogte te houden van de mogelijkheden en ontwikkelingen van HolidayAgent ontvangt u met enige regelmaat een update met daarin tips & trics.

In deze tweede HolidayAgent update gaan we wat dieper in op reeds bestaande functionaliteit van de widgets.

HolidayAgent widgets

Bij de opzet van HolidayAgent hebben we direct rekening gehouden met de wens om het online boeken goed in een website te kunnen integreren. Vandaar dat we gekozen hebben om gebruik te maken van widgets (losse HTML elementen) die samen het boekingsproces vormen. Veel HolidayAgent gebruikers maken gebruik van widgets in de website. Om het optimale uit deze widgets te halen zullen we wat verder ingaan op het gebruik en de mogelijkheden ervan.


Widgets

De meestgebruikte manier voor het inbouwen van de widgets in de website is het overnemen van de standaard code van het 'standalone'-voorbeeld. Dit resulteert in een aparte pagina met lijstweergave van de objecttypes. Voordat een bezoeker op deze pagina komt is er waarschijnlijk al een heel proces van informatie inwinnen aan vooraf gegaan. Als een bezoeker op een detailpagina van een objecttype is, dan staat er nu een button naar het online boeken. Door gebruik te maken van een subwidget kan hier ook alvast een kalender worden getoond met de beschikbaarheid van het specifieke objecttype.

Een voorbeeld van een website waar dit wordt toegepast is de website van Camping Valkenisse, zie bijvoorbeeld: Huurchalet Dolfijn.

Subwidgets

Een subwidget geeft de mogelijkheid om data uit uw boekingssysteem overzichtelijk te tonen, bijvoorbeeld in de vorm van een kalender met de beschikbaarheid van een bepaald objecttype. Er zijn diverse subwidgets met elk haar eigen functie. Een overzicht van alle subwidgets vindt u (of uw webdesigner) in de handleiding.

Afhankelijk van de opzet van uw website is het een goede verbetering om in het overzicht van uw accommodaties ook prijzen te tonen. In deze lijstweergave van vakantiehuizen zijn bijvoorbeeld nog geen prijzen en beschikbaarheid zichtbaar. Eenzelfde opzet is ook mogelijk, maar dan wel mét prijzen en beschikbaarheden.

Mocht u naar aanleiding van deze voorbeelden meer willen weten over de mogelijkheden in uw website neem dan contact met ons op zodat we u kunnen adviseren over het gebruik van de widgets in uw website.

Onlangs aangepast in HolidayAgent

E-mailtemplates

E-mailberichten

Voorheen kon u voor het aanpassen van de e-mailtemplate in de HolidayAgent Admin naar: 'Online boeken' -> 'Bevestigingsmail E-mail online boeking'. Dit hebben we verhuisd naar een apart menu-item genaamd: Email. Hier kunt u alle verzonden e-mailbevestigingen naar uw gasten bekijken en ook aanpassingen doen aan uw bevestiging (Templates).

Het is ook mogelijk om meerdere templates te maken voor diverse objecttypes. Belangrijk hierbij is dat alle actieve objecttypes moeten worden aangevinkt, anders wordt er voor de objecttypes die niet zijn geselecteerd geen e-mail verstuurd. Dus ook als u een nieuw objecttype heeft controleer dan altijd even of die ook bij de e-mailbevestiging staat aangevinkt.

Subwidget 'Periods'

Maakt u op uw website gebruik van de 'Periods' subwidget, dan kan deze door uw webdesigner worden aangepast indien gewenst. De datumnotatie is standaard numeriek, dus bijvoorbeeld: "20-02-2016". Met de nieuwe update is het mogelijk om dit wat leesvriendelijker te maken voor uw bezoekers. Dan kan er bijvoorbeeld dit komen te staan: "zaterdag 20 februari 2016". Meer informatie vind u in de handleiding.

Periods widget

Goed om te weten

 •  

Kaj heeft een blog geschreven over de mogelijkheden van Google Mijn Bedrijf.

 •  

Nu de 'Mijn Omgeving voor Gasten' reeds volop in gebruik is zijn we bezig met de ontwikkeling van de 'Mijn Omgeving voor Eigenaren'. Zodra deze beschikbaar is zullen we hierover informeren.

 •  

Mochten er functionaliteiten zijn die nu nog niet mogelijk zijn binnen HolidayAgent, schroom dan niet om deze kenbaar te maken aan ons. We horen graag van u als er wensen zijn die we eventueel kunnen verwerken. Stuur een mail naar servicedesk@holiday.nl of bel ons op 073-6271240.

Onze vorige update gemist?

De vorige editie van de HolidayAgent Update kunt u hier teruglezen:

 •  

HolidayAgent update januari

In onze volgende update vertellen we u meer over de mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in de opgeslagen data in HolidayAgent (prijzen en beschikbaarheden)

© 2016 Holiday Media, alle rechten voorbehouden