073 - 627 1240
HTTPS stress

HTTPS stress

Waarom overstappen van HTTP naar HTTPS zo belangrijk is.

Geschreven door Jasmijn Pols op vrijdag 20 juli 2018

Security indicator in Chrome

Wat is HTTPS?

Leuk hoor die computertermen maar wat betekent het allemaal? En wat is het verschil tussen HTTP en HTTPS? HTTP betekent Hypertext Transfer Protocol. Het verschil zit hem dus in de aanvullende 'S', deze staat voor Secure. Beide protocollen zijn manieren van het versturen van gegevens over internet. Het verschil zit hem in het versleutelen van deze gegevens. Dit is bij HTTPS beveiligd met een SSL certificaat en kan niet door anderen gelezen of aangepast worden.

Waarom is het zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom de overstap naar HTTPS een slimme zet is.

 • Vertrouwen

  Veiligheid staat voor vertrouwen

  De afgelopen tijd wordt er veel aandacht besteed aan de manier waarop we met elkaars gegevens omgaan. Een beveiligde website draagt bij aan het winnen van het vertrouwen van je bezoekers. Het groene slotje bovenin herinnert de bezoeker eraan dat je voorzorgsmaatregelen hebt getroffen om je website zo veilig mogelijk te laten functioneren.

 • Ranking Google

  Ranking Google

  Google hecht veel waarde aan veiligheid en wil dit stimuleren door een website met een HTTPS-verbinding hoger te laten ranken in de zoekresultaten. Al in 2014 heeft Google bekendgemaakt pluspunten te bieden aan beveiligde websites.

 • ‘Niet beveiligd’ juli 2018

  Op dit moment wordt een niet beveiligde website bovenin de browser aangeduid met een i-teken in een klein rondje. Vanaf juli 2018 gaat Google een stapje verder niet beveiligde websites extra gaan markeren met een ‘Niet beveiligd’-kenmerk. Deze melding verschijnt dan bovenin de browser.

Niet beveiligd in Chrome

Uiteindelijk zullen pagina's zonder HTTPS in Chrome als onveilig worden weergegeven. Lees hierover in de blog van Google.

Is overstappen naar HTTPS lastig?

Nee hoor helemaal niet. Al zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Vanuit een zoekmachine bekeken veranderen alle URL's door de toevoeging van die ene ‘s’. Het is daarom belangrijk dat dit goed uitgevoerd wordt. Geen zorgen, wij ondersteunen je bij het gehele migratie proces zodat je website naar behoren werkt.

Welke mogelijkheden zijn er?

Eerder beschreven we al eerder de diverse mogelijkheden in een blog over HTTPS. Er zijn verschillende certificaten beschikbaar zoals een Domein validatie, Organisatie Validatie of een uitgebreide Validatie. Sinds een tijdje is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een Let's Encrypt Certificaat. We geven je graag een passend advies in deze verschillende mogelijkheden.

Hoe kan ik overstappen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren je over de verschillende mogelijkheden en het stappenplan.

Beveilig mijn website

Over Jasmijn Pols

Jasmijn is Online Content Marketeer bij Holiday Media.

Het vertellen van het juiste online verhaal om uw doelgroep te bereiken. Niet schrijven wat mensen moeten lezen maar wat ze willen lezen. Dat is de basis.