HolidayAgent Update: januari 2021

HolidayAgent Update januari 2021

Graag praten we je als gebruiker van HolidayAgent bij over de laatste ontwikkelingen. Zoals je misschien weet, heeft HolidayAgent elke twee weken een release waarin bugs gefixed worden en nieuwe features beschikbaar komen. In deze update lichten we een aantal interessante nieuwe mogelijkheden toe. Heb je hier vragen over? Of wil je iets inzetten voor je website? Of mis je juist een functie in HolidayAgent? Neem dan contact met ons op!

 •  Ontwikkelingen boekingsstraat
 •  Verlaten kassabon  NIEUW
 •  Google Analytics 4
 •  Routebeschrijving naar je plaats
 •  Webhooks en triggers
 •  Speciale periodes in kalender
 •  Projectcases met HolidayAgent


Ontwikkelingen boekingsstraat

Inmiddels staat de vernieuwde one-page-boekingsstraat een goed jaar actief en zien we hier goede resultaten van, zowel in de reacties van onze klanten als de conversiecijfers aan de achterkant. Wij zijn vooral erg tevreden dat het one-page principe ook in de praktijk zo goed uitpakt en echt bijdraagt aan een verbeterde conversie.

Sinds de lancering hebben we nog veel kleine details geoptimaliseerd waardoor er een duidelijke, consistente en cleane boekingsstraat staat.

Maak je nog geen gebruik van deze one-page boekingsstraat en heb je hier interesse in? Graag doen we een voorstel voor de mogelijkheden op je website.


Informeer mij over deze upgrade

Bekijk alle mogelijkheden


Verlaten kassabon (abandoned shopping cart)

Verlaten kassabon

De nieuwste toevoeging aan de one-page boekingsstraat is een veelgevraagde wens, namelijk de "Verlaten kassabon" (ook wel "abandoned shopping cart") functionaliteit. Hiermee maken we een bekende marketingtechniek uit webshop- en travel land nu ook mogelijk voor alle HolidayAgent gebruikers.

Het idee van deze functionaliteit is dat twijfelende boekers die hun boeking (nog) niet afronden, opgeslagen kunnen worden en geautomatiseerd per mail benaderd kunnen worden om de boeking af te ronden. Een e-mail funnel kan volledig binnen HolidayAgent ingericht worden met desgewenst meerdere opvolgmomenten. Denk dan aan een e-mail 2 uur na het verlaten van de boekingsstraat en nog eens 2 dagen daarna. Vanuit de link in deze e-mail kan de boeker zijn boeking definitief maken. Eventueel zou deze potentiële gast zelfs een persoonlijke korting aangeboden kunnen worden.

Het is ook mogelijk om een funnel in te richten in een extern systeem zoals bijvoorbeeld Clang, mocht je dat al gebruiken.

Met een unieke campagne-parameter zorgen we ervoor dat je precies in Google Analytics ziet hoeveel boekingen de verlaten kassabon e-mails hebben opgeleverd.

Interesse om de Verlaten kassabon module voor je park in te zetten? Neem dan contact met ons op.


Activeer dit voor mij

Vraag informatie over deze module aan


Google Analytics 4

Google Analytics 4

Voor vrijwel alle websites die wij ontwikkelen gebruiken we Google Analytics om statistieken te verzamelen. Wanneer je HolidayAgent online boeken gebruikt, maak je ook al gebruik van de e-commerce tracking. Google Analytics heeft sinds kort een geheel nieuwe variant (GA4) waar statistieken in basis flink anders benaderd worden. Omdat Google uiteindelijk gaat overstappen en op deze versie gaat doorontwikkelen adviseren we om GA4 alvast in te richten en schaduw te laten draaien naast de huidige versie. Zo kan GA4 alvast data gaan verzamelen en heb je in de toekomst al veel waardevolle historische data.

GA4 geeft specifiek voor het meten van HolidayAgent online boeken mooie mogelijkheden. De e-commerce tracking geeft meer informatie over het pad van de bezoekers en de afhaakmomenten. Daarnaast hebben we diverse rapporten en gebeurtenissen ontwikkeld waarmee ook het zoekgedrag in de website zeer uitgebreid in kaart wordt gebracht. Meer weten? Lees meer over Google Analytics 4 in de blog van Marijn.

Interesse? Als je de website bij ons in beheer hebt richten we GA4 graag voor je in met aanvullend daarop een persoonlijk webinar waarin we de structuur en de verschillen met de huidige Analytics toelichten. Als je de website ergens anders in beheer hebt denken we uiteraard ook graag mee wat we kunnen betekenen.


Ja, ik wil upgraden naar GA4


Routebeschrijving naar je plaats

Nooit eerder was contactloos inchecken zo actueel als nu. De balans tussen automatisering en gastvrijheid krijgt door corona een extra dimensie: misschien wil je gast namelijk wel zo min mogelijk contact voor een veilige vakantie.

Steeds vaker hebben gasten de mogelijkheid om automatisch, receptieloos in te checken. Met kentekenherkenning hebben ze toegang tot het park en op hun mobiel ontvangen ze de toegangscode voor de accommodatie.

Om je gasten ook eenvoudig hun weg te laten vinden op het park, hebben wij parknavigatie ontwikkeld. Voor aankomst ontvangt de gast een persoonlijke link met de exacte route óp het park. Precies zoals jullie willen dat er gereden wordt, rekening houdend met bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer, smalle doorgangen voor caravans of grote parken met verschillende ingangen. Op het park zelf wordt de GPS-locatie van de gast getoond en kan de route worden gevolgd naar de plek. De grote Zeeuwse camping Julianahoeve was de perfecte pilot voor deze dienst. Afgelopen zomer is deze functionaliteit in het hoogseizoen ingezet voor alle gasten op Camping Julianahoeve. Als het daar werkt, dan werkt het overal!

Deze module "Parknavigatie" is meteen en voor alle HolidayAgent gebruikers in te zetten. Een app is niet nodig, het is een mobiele webapp waarnaar je kunt verwijzen vanuit een automatische e-mail.

Dit wil ik ook!

Routebeschrijving naar je plaats

Bekijk een demo


Webhooks en triggers

Webhooks en triggers

Om HolidayAgent nog beter te laten communiceren met externe systemen is er een generiek "trigger" systeem ontwikkeld. In Jip-en Janneke taal is dit een systeem wat berichtjes stuurt naar andere systemen als er iets in HolidayAgent gebeurt. Op dit moment zetten we dit al in om triggers te sturen naar e-mail marketing systemen (bijvoorbeeld Clang of Copernica) zodra iemand in HolidayAgent een boeking maakt, juist niet afmaakt (verlaten kassabon) of een enquête invult.

Gebruik je bijvoorbeeld Clang als e-mail marketing systeem, dan is het met behulp van deze module mogelijk om een online boeker ook automatisch in te schrijven als nieuwsbrief abonnee.


Speciale periodes in kalender

Speciale periodes in kalender

Wil je een speciale periode aanduiden in de kalender op een accommodatie-pagina? Dit is heel eenvoudig mogelijk vanuit de module "Speciale periodes". Het enige wat deze module doet is het toevoegen van een labeltje aan een aankomstdatum om de speciale periode nog even uit te lichten. Een kleine en eenvoudige toevoeging aan de kalender, die voor een bezoeker verhelderend kan werken in de aanduiding van de periode die hij/zij mogelijk wil boeken.

Heb je hulp nodig bij het instellen van de speciale periodes? Neem dan contact met ons op.


Nieuwe websites

De afgelopen maanden hebben we ons portfolio weer aan mogen vullen met een aantal mooie, succesvolle projecten met ieder een eigen identiteit. We ontwikkelden deze websites en hebben HolidayAgent natuurlijk perfect geïntegreerd. Meer websites van ons zien? Neem gerust eens een kijkje in ons portfolio.
 


De Schatberg

De Schatberg is een plek waar je écht het hele jaar door heerlijk kunt genieten. Met je partner, je gezin of met de hele familie. Zowel ons bungalowpark als de camping zijn het hele jaar door geopend en er is ieder seizoen genoeg te doen! Wij blijven continu in beweging om onze gasten iedere keer weer te kunnen verbazen. Dat is onze passie.

Bekijk de nieuwe website op www.schatberg.nl

CAT TIBOS HolidayAgent is in deze website gekoppeld met CAT TIBOS

Nieuwe website voor De Schatberg

De Wildste Tuin van Netl

Duik De Wildste Tuin van Netl in en omring je door de frisse vrijheid van dit eindeloze park. Het uit de kluiten gewassen landschap is een wirwar van strandjes, bamboejungle, olifantenpaadjes en eilanden waar je ontspant en op avontuur gaat. Speel overdag, spendeer de nacht, vergader in bijzondere locaties of vier de ultieme bruiloft op jouw favoriete plek. Ga op ontdekkingstocht in de natuur voor mensen!

Bekijk de nieuwe website op www.netl.nl

EveryOffice HolidayAgent is in deze website gekoppeld met EveryOffice

Nieuwe website voor De Wildste Tuin van Netl

De Vogel

Recreatiecentrum de Vogel is een gezellige familiecamping en biedt alle faciliteiten om het hele gezin de allerleukste vakantie te laten beleven. Kom zwemmen in ons overdekte zwembad met glijbaan, dans mee met ons enthousiaste animatieteam of aai de lieve dieren op de kinderboerderij.

Bekijk de nieuwe website op www.de-vogel.nl

Stratech RCS HolidayAgent is in deze website gekoppeld met Stratech RCS

Nieuwe website voor De Vogel

De Paal

Camping de Paal is met stip op nummer één de leukste kindercamping van Nederland. Kinderen worden bij ons helemaal in de watten gelegd. Ze kunnen heerlijk zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, spelen in de speeltuin of met het animatieteam en 's avonds naar een theatervoorstelling.

Bekijk de nieuwe website op www.depaal.nl

CAT TIBOS HolidayAgent is in deze website gekoppeld met CAT TIBOS

Nieuwe website voor De Paal

Hof van Zeeland

Tijdens een vakantie bij Hof van Zeeland geniet u van de zee, het strand en al het moois wat Zeeland te bieden heeft. De omgeving biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. Of u nu komt voor een actieve vakantie, een rustgevende vakantie of een familievakantie met het hele gezin. Het is allemaal mogelijk bij Hof van Zeeland.

Bekijk de nieuwe website op www.hofvanzeeland.nl

Stratech RCS HolidayAgent is in deze website gekoppeld met Stratech RCS

Nieuwe website voor Hof van Zeeland

Onderwerpen in het Helpcentrum

In het Helpcentrum vind je antwoord op veelgestelde vragen, bijvoorbeeld:

 •  Deeplinken naar een pagina met variabelen mogelijk?
 •  Kan ik meekijken met mijn gasten in de Mijn Omgeving?
 •  Hoe voorkom ik boekingen van alleenreizende jongeren?
 •  Hoe krijg ik nieuwe object(types) online boekbaar?
 •  Bekijk alle veelgestelde vragen...

Volg ons op social media en blijf op de hoogte
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Volg ons op LinkedIn Abonneer op ons YouTube kanaal

© 2021 Holiday Media, alle rechten voorbehouden