HolidayAgent Update: april 2020

HolidayAgent Update april 2020

In deze vreemde en moeilijke tijd voor u als recreatieondernemer willen we u zo goed als mogelijk helpen. U maakt gebruik van HolidayAgent online boeken gekoppeld met uw Stratech backoffice. Op dit moment zijn wij samen met Stratech druk bezig om de voucher-functionaliteit ook in het online boeken te integreren. Daarover vertellen we u graag meer, daarnaast hebben we enkele tips voor het online boeken op uw website in de huidige situatie.

 •  Vouchers in Stratech RCS
 •  Online boeken uitzetten voor de korte termijn?  TIP
 •  Communiceer garantieregelingen in de boekingsstraat  TIP


Vouchers in Stratech RCS

Stratech heeft inmiddels voor RCS Enterprise een functionaliteit ontwikkeld waarmee vouchers in het online boeken ingewisseld kunnen worden. Deze zijn wij op dit moment aan het ontwikkelen binnen HolidayAgent. De verwachting is dat wij deze uiterlijk 14 april (mogelijk eerder) gaan releasen in HolidayAgent. Dan zal deze (na uw goedkeuring) direct bruikbaar zijn in uw boekingsstraat.

Voor RCS standaard wordt hier momenteel aan gewerkt bij Stratech. Zodra dit er is zullen wij dit ook direct gaan implementeren in het online boeken. We verwachten dat dit ook gaat lukken voor de volgende HolidayAgent release van 14 april.

Wilt u de mogelijkheid tot het online boeken met een voucher gebruiken voor uw park? Stuur dan even een mailtje naar onze servicedesk. We benaderen u dan meteen zodra het online staat en gebruikt kan worden!

Omdat deze periode voor de hele branche al moeilijk genoeg is doen we de volledige ontwikkeling van deze uitbreiding en de implementatie in uw boekingsstraat geheel kostenloos.


Online boeken uitzetten voor de korte termijn? En juist vast openzetten voor 2021? TIP

Allereerst adviseren wij in deze tijd uw website bezoekers goed te informeren. Lees hierover ook onze blog: Positieve communicatie in uitzonderlijke tijden

Daarnaast willen we u er op wijzen dat het in HolidayAgent voor u instelbaar is om het online boeken uit te zetten voor bijvoorbeeld april of juist open te zetten voor 2021. Als u bijvoorbeeld een park heeft in Zeeland zal er door niemand online geboekt kunnen worden voor april. Het is dan ook goed om dit helemaal uit te zetten om onduidelijkheid te voorkomen. Daarnaast is het ook al goed om na te denken over het voorseizoen van 2021. Misschien willen mensen al wel een plekje boeken voor Pasen of Hemelvaart in 2021.

In onze online HolidayAgent handleiding hebben we een artikel geschreven die toelicht hoe u dit kunt instellen: Boekbare periode instellen


Lees dit artikel


Heeft u een Corona garantie voor nieuwe boekingen? Communiceer deze dan in de boekingsstraat. TIP

Om zorgen weg te nemen voor het boeken van een nieuwe vakantie zien wij dat meerdere klanten communiceren dat zij hier een soort garantie of omboekgarantie voor geven. Mocht u dit aanbieden dan raden wij aan dit ook te communiceren tijdens het online boeken. Bijvoorbeeld met een tekst onder de kassabon zoals "Boekt u nog voor dit jaar? Dan geven wij een 100% vrijblijvende corona garantie. Dit betekent dat u tot één dag voor aankomst kostenloos kunt annuleren. Hier zitten verder geen voorwaarden aan, het gaat erom dat u tegen die tijd met alle vertrouwen en plezier op vakantie kunt. En als dat niet zo is kunt u kostenloos omboeken naar een andere periode." (Tekst uiteraard afhankelijk van uw eigen policy hierin)

Het communiceren van zekerheden of het wegnemen van onzekerheden draagt bewezen bij aan het aantal online boeking, dus dat geldt in dit geval zeker.


Onderwerpen in het Helpcentrum

In het Helpcentrum vind u antwoord op veelgestelde vragen, bijvoorbeeld:

 •  Deeplinken naar een pagina met variabelen mogelijk?
 •  Kan ik meekijken met mijn gasten in de Mijn Omgeving?
 •  Hoe voorkom ik boekingen van alleenreizende jongeren?
 •  Hoe krijg ik nieuwe object(types) online boekbaar?
 •  Bekijk alle veelgestelde vragen...

Volg ons op social media en blijf op de hoogte
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Volg ons op LinkedIn Abonneer op ons YouTube kanaal

© 2020 Holiday Media, alle rechten voorbehouden