HolidayAgent Update: mei 2019

HolidayAgent Update mei 2019

U maakt gebruik van HolidayAgent om online boekingen via uw website te genereren. In deze update praten wij u graag bij over diverse ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden binnen HolidayAgent.

De eerste pieken van het campingseizoen zijn alweer achter de rug en de voorbereidingen voor het hoogseizoen zijn in volle gang. Ook wij hebben hard gewerkt aan nieuwe features binnen HolidayAgent waar we in deze update graag iets meer over vertellen:

 •  

Alternatieve mogelijkheden tonen

 •  

Plattegrond uitbreidingen

 •  

Nieuwe kalender-widget met prijzen

 •  

Periodes met korting

 •  

‘Speciale’ dagen in de kalender

 •  

Aangepast veld voor geboortedatum

 •  

Optimaliseer uw website met de HolidayAgent widgets

 •  

Recranet en Bookzo koppeling

 •  

Blog: Nieuwe features, van idee naar uitwerking


Alternatieve mogelijkheden tonen

In een zoekopdracht kiest de website bezoeker vaak voor een specifieke verblijfsduur of aankomstdag. Het aanbod dat niet helemaal aansluit bij deze verblijfsperiode wordt dan vaak niet getoond. Dat is een gemiste kans! Zo kan een bezoeker er zeker voor openstaan om een dag eerder te komen of een dag langer te blijven als dit als alternatief wordt aangeboden.

In het zoekresultaat kan op verschillende manieren aan de bezoeker duidelijk worden gemaakt dat een alternatieve verblijfsperiode wordt aangeboden.

Accommodaties met een alternatieve verblijfsduur aanbieden

Een ander voorbeeld is om een luxere uitvoering van een accommodatie als alternatief aan te bieden of een accommodatie die geschikt is voor 6 personen i.p.v. 4 personen.


Plattegrond uitbreidingen

Het is al mogelijk om op een plattegrond een voorkeursboeking te maken en om de omgeving via Google Maps weer te geven. Nu hebben we deze functie uitgebreid zodat het mogelijk is om een eigen plattegrond te combineren met Google Maps of OpenStreetMap. Het voordeel hiervan is dat zowel de ligging van het park als de faciliteiten en accommodaties in één overzicht worden getoond.

Parkplattegrond combineren met omgevingsplattegrond

Nieuwe kalender-widget met prijzen

We hebben naast de standaard kalender-widget een nieuwe widget toegevoegd waarbij het mogelijk is om de prijzen van de periodes te tonen in de kalender. Zo is het voor een bezoeker meteen duidelijk welke prijsverschillen er zijn binnen periodes.

Nieuwe kalender-widget met prijzen

Periodes met korting

Een overzicht van speciale periodes met korting maakt het voor een bezoeker extra aantrekkelijk om te boeken. Door ze bij elkaar in een lijstweergave te tonen is in één oogopslag het gehele aanbod met korting te zien. Daarnaast is het mogelijk om in de kalender te zoeken op perioden met korting. Daarbij wordt alleen het aanbod getoond wat is afgeprijsd.


‘Speciale’ dagen in de kalender

In sommige gevallen is het handig om speciale dagen in de kalender aan te duiden. Zoals een Paasweekend, Koningsdag, Hemelvaart of Pinksteren. Zo heeft de bezoeker een beter beeld wat er speelt in de maanden waarin speciale dagen vallen. Er wordt dus extra informatie getoond op hiervoor ingegeven dagen. Dit staat los van speciale arrangementen op die dagen en biedt een duidelijk overzicht.

Speciale dagen in de kalender

Aangepast veld voor geboortedatum

Het invoerveld voor het opgeven van een geboortedatum wordt in verschillende browsers als ongemakkelijk ervaren. Om dit invoerveld zo goed mogelijk te laten invullen is er een nieuwe weergave gemaakt. Hierdoor kan de geboortedatum op mobiele apparaten gemakkelijker worden ingevoerd.

Aangepast veld voor geboortedatum

Optimaliseer uw website met de HolidayAgent widgets

De mogelijkheden van de widgets van HolidayAgent ontwikkelen wij continu door. Dit doen we om het online boeken zo goed en zo mooi mogelijk in websites te kunnen integreren. In de websites die wij maken werken we dagelijks met onze eigen widgets. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.leistert.nl, een mooi project met een mooie integratie van HolidayAgent online boeken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een betere integratie van het online boeken in uw website? We adviseren je graag vrijblijvend.

Recreatiepark De Leistert

Koppeling met Recranet en Bookzo

Nieuwe partners zijn aangesloten bij HolidayAgent en er zijn extra mogelijkheden om te koppelen met reserveringspakketten. Vanaf nu is het mogelijk om als klant van Recranet of Bookzo gebruik te maken van de HolidayAgent-widgets in uw website.

Nieuwe partners: Recranet en Bookzo

Blog: Nieuwe features, van idee naar uitwerking

We zijn continu bezig met het verbeteren van onze producten en diensten. Ontwikkelingen in de markt, wensen van klanten, nieuwe mogelijkheden van onze gekoppelde reserveringssystemen of juist in-house ontstane ideeën vormen veelal een bron van nieuwe features. In dit blogartikel doen we uit de doeken hoe een feature vanuit de tekentafel uiteindelijk in onze producten terecht komt.

Blog: Nieuwe features, van idee naar uitwerking

Onderwerpen in het Helpcentrum

In het Helpcentrum vind u antwoord op veelgestelde vragen, bijvoorbeeld:

 •  

Deeplinken naar een pagina met variabelen mogelijk?

 •  

Kan ik meekijken met mijn gasten in de Mijn Omgeving?

 •  

Hoe voorkom ik boekingen van alleenreizende jongeren?

 •  

Hoe krijg ik nieuwe object(types) online boekbaar?

 •  

Bekijk alle veelgestelde vragen...

Volg ons op social media en blijf op de hoogte
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Volg ons op LinkedIn Abonneer op ons YouTube kanaal

© 2019 Holiday Media, alle rechten voorbehouden