Haal alles uit je SocialCMS

Hoe moest dat ook alweer? We geven je 10 slimme tips voor het SocialCMS!

Het beheren van je website vergt tijd en energie en eigenlijk is het nooit echt af. Als dit geen dagelijkse kost voor je is kan deze kennis wat op de achtergrond raken. Om je in 2019 op weg te helpen bieden wij 10 tips, hiermee kun je fris en fruitig aan de slag met je SocialCMS. Meer bij te spijkeren? Maak dan gebruik van onze gratis opfriscursus!


1. Nieuwe pagina aanmaken

Wat is een website zonder pagina's? Dit is de basis van je website en in het beheer van de website wordt onderscheid gemaakt tussen pagina's en categorieën.

Bekijk deze tip: Nieuwe pagina aanmaken

2. SEO toevoegen

Dat het belangrijk is in de opbouw van je website om SEO technieken toe te passen zal je vast niet zijn ontgaan. Dit kan dit op verschillende manieren.

Bekijk deze tip: SEO toevoegen aan je pagina's

3. Drag and drop, kopiëren van artikelen

Binnen Google Chrome is er een handige functie waarmee je artikelen kunt kopiëren naar andere pagina's.

Bekijk deze tip: Gemakkelijk kopiëren van artikelen

4. Volgorde aanpassen in de menubalk

De menustructuur van je website is geheel zelf te bepalen. Je kunt pagina's en subpagina's aanmaken en deze op basis van drag and drop verslepen.

Bekijk deze tip: Volgorde beheren in de menubalk

5. Teksten en foto's plaatsen op een pagina

Een pagina is voorzien van containers. Deze containers zijn nodig om een structuur en indeling te geven aan een website. Door inhoud te plaatsen in deze containers creëer je volwaardige pagina's.

Bekijk deze tip: Inhoud toevoegen aan pagina's

6. Teksten en foto's plaatsen op een pagina

Gebruik je meerdere talen op je website via de aanvullende meertaligheidsfunctie? Dan is het mogelijk om de website in andere talen aan te bieden.

Bekijk deze tip: Pagina's en artikelen vertalen

7. Formulieren maken en plaatsen

Door het gebruik van een contactfomulier op je website maak je het gebruikers gemakkelijk contact op te nemen. Het is gemakkelijk deze formulieren te beheren en aan te passen.

Bekijk deze tip: Formulier toevoegen aan een pagina

8. Focuspunt instellen van een afbeelding

Om een afbeelding optimaal te positioneren in een artikel is het mogelijk een focuspunt in te stellen. Bepaal zo zelf het belangrijkste punt van de weergave op je website.

Bekijk deze tip: Een focuspunt toevoegen aan een foto

9. Link maken in tekst

Naast een link maken naar een andere pagina is het ook mogelijk een link te maken naar een document (plattegrond), bijvoorbeeld een PDF bestand.

Bekijk deze tip: Hyperlink toevoegen in een tekst

10. Link maken in tekst

Soms wil je een pagina laten doorlinken naar een externe URL of een andere pagina binnen de website. Zo kan de pagina alsnog getoond worden in het menu maar wordt de inhoud ergens anders opgehaald.

Bekijk deze tip: Doorlinken naar een andere pagina


Jasmijn Pols, Online Content Marketeer

Actie! Gratis online opfriscursus

Even de kennis bijspijkeren en zo fris het nieuwe jaar beginnen? Maak dan gebruik van onze gratis opfriscursus van het SocialCMS. Samen lopen we dan door de website met gebruik van Teamviewer en nemen we in een half uurtje alles nog eens door.

Interesse in een opfriscursus? Neem dan contact met ons op en we plannen een datum waarop jullie hele team kan meekijken. Dat is wel zo gemakkelijk.


Neem contact op

Volg ons op social media en blijf op de hoogte
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Volg ons op LinkedIn Volg ons op Google+ Abonneer op ons YouTube kanaal

Volg ons op Instagram: holidaymedia.nl

© 2019 Holiday Media, alle rechten voorbehouden