073 - 627 1240

Design

Het aanbod van recreatieve websites is enorm. Met de juiste uitstraling van de website valt u op in dit grote aanbod.

Het is erg belangrijk dat uw website een juist beeld geeft van uw bedrijf en ook het vakantiegevoel goed overbrengt. In de eerste plaats moet de informatie kloppen, maar daarnaast is het ook belangrijk dat de website uw doelgroep aanspreekt.

Een nieuwe vormgeving...

  • ... laat uw bezoekers zien dat uw website en ook uw bedrijf meegaat met de tijd.
  • ... laat met beelden in één oogopslag zien wat u met teksten niet kunt verwoorden.
  • ... laat uw doelgroep zich thuis voelen op uw website.

Een moderne vormgeving zorgt ook voor een goede weergave in verschillende (mobiele) browsers en resoluties.

Beeld, beeld en nog eens beeld

Om uw website-bezoeker zo snel mogelijk een goed beeld te geven van het bedrijf is het belangrijk om goede foto's (neem hobby foto's serieus, of huur een professionele fotograaf in!) te hebben. Door een webdesign visueel in te richten met voldoende plek voor mooie grote beelden, krijgt beeld een prominente rol in uw website.

Headers met fotowissel en call to action

Headers met fotowissel en call to action

Een mooie toepassing van webdesign, waarin beeld zo prominent wordt gemaakt én wordt gecombineerd met een goede call to action, zijn grote headers waarin meerdere beelden elkaar afwisselen en ook voorzien kunnen worden van een call to action (bijvoorbeeld een aanbieding).

Ook is het goed om bij elke pagina opnieuw over de header na te denken, in plaats van standaard met één vaste header te werken, vaak werkt het heel mooi om de kopfoto te combineren met de betreffende content op de pagina. Dit verschilt wel per pagina, afhankelijk wat het doel van de pagina is.

Achtergrondbeelden

Een andere mooie toepassing om met beeld sfeer aan een website toe te voegen zijn achtergrondfoto's. De schermresoluties blijven groter worden, wat er bij grote schermen voor zorgt dat er links en rechts naast de content niets te zien is, terwijl hier met een mooi sfeervol achtergrondbeeld juist mooi gebruik van gemaakt kan worden.

Achtergrondbeelden

Video

Heeft u een mooie bedrijfsvideo? Zet deze dan prominent en mooi groot weg op uw website.

Leesbaarheid

Headers met fotowissel en call to action

De websitebezoeker van 2019 heeft minder behoefte aan veel franje, maar wil weten waar die aan toe is. Ons advies is dan ook om de website bezoeker niet al te veel meer te vermoeien met allerlei kleurtjes, animaties en drukke onoverzichtelijke pagina's. Een cleanere uitstraling waarbij de inhoud erg goed leesbaar is wordt erg gewaardeerd! Dit is heel goed te combineren met een professionele moderne uitstraling en een goed beeldgebruik. Ook het gebruiken van wat grotere lettertypes is hierbij steeds gebruikelijker.

Trends

Responsive design

We zien een enorme groei in het aantal mobiele website-bezoekers. Onder deze mobiele bezoekers bevinden zich tientallen verschillende apparaten, met allemaal weer een eigen resolutie.

Responsive design, progressive enhancement en mobile first

Responsive design betekent dat uw website 'reageert' op al deze resoluties, waardoor de website altijd optimaal getoond wordt. Een mobiele website heeft u dan niet nodig, de bestaande website wordt volledig geoptimaliseerd voor alle toestellen. Bijkomend voordeel is dat de website op de grotere schermen ook automatisch een stuk breder (1200 pixels breed ipv 1000 pixels breed) getoond wordt waardoor uw beeldmateriaal nog meer impact heeft!

Ook ziet Google een responsive website sinds kort als de meest optimale mobiele oplossing voor de vindbaarheid van de website, dit is een gevolg van de trend dat Google ook steeds meer en beter kijkt naar het gebruiksgemak van de website.

Flat design

Een trend op design gebied is flat design: minimalistisch webdesign zonder diepte, met simpele elementen en gefocussed op leesbaarheid en rust. Een flat design geeft een erg moderne look en leest ook nog eens heel erg prettig!

Even brainstormen?

Wilt u meer weten over het vernieuwen van uw website? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tel. +31 (0)73 - 627 12 40
E-mail info@holidaymedia.nl

Contact